Призив на Пловдивския митрополит Николай към божия народ на Пловдивската епархия:Боголюбиви

...
Призив на Пловдивския митрополит Николай към божия народ на Пловдивската епархия:Боголюбиви
Коментари Харесай

Митрополит Николай нареди камбаните да бият всяка вечер от 21:00 до 21:15 часа

Призив на Пловдивския митрополит Николай към божия народ на Пловдивската епархия:

Боголюбиви братя и сестри, рожби на светата пловдивска епархия,

Обръщам се с апел към вас да обединим молитвата си в тези тежки тествания за целия свят, като ви апелирам всяка вечер в 21,00 часа, който където и да се намира, вкъщи, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва " Отче наш “, с цел да призовем Божията благосклонност, състрадание и освобождение от злото.

Също по този начин заповядвам всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдивска епархия в символ на поддръжка на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно поставят грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал: " Синко, в заболяването си не бъди нехаен!... Почитай лекаря с чест съгласно потребността от него, тъй като Господ го е основал, и лечението е от Вишния. “ (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,

Времето на всеобщото злополучие, което Господ позволява и което съответствува с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в нравствен проект. Нека то да бъде за нас време на смирение и примирение. Но не и на отчаяние, на боязън, на безволие и ропот. Всички сме в Божиите ръце.

И времето на земния ни живот, и часът на гибелта, и здравето, и заболяването – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и индивида. Да не забравяме Господните слова: " Всичко, що поискате в молитва с религия, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, с цел да се популяризира Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя “. (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР